4,9

Project Rotterdam Hillegersberg

Project Rotterdam Hillegersberg: Verduurzaming van een Woning uit 1910
Type Woning: Twee-onder-een-kap

Verduurzaming van een Woning uit 1910

In ons meest recente project hebben we een prachtige woning uit 1910 in Rotterdam Hillegersberg aangepakt. Het doel was duidelijk: deze historische woning omvormen tot een moderne, energiezuinige en duurzame leefruimte. Hier is hoe we dit project hebben aangepakt:

Uitdagingen en Maatwerkoplossingen

  1. Isolatie van Binnen en Buiten: Omdat oudere huizen vaak minder goed geïsoleerd zijn, hebben we zowel externe als interne isolatie aangepakt. Dit zorgde voor een aanzienlijke verbetering van de energie-efficiëntie van de woning en verhoogde het comfort voor de bewoners.
  2. WTW Ventilatiesystemen: In deze woning is maatwerk geleverd door diverse Warmteterugwinning (WTW) ventilatiesystemen toe te passen. Deze systemen zorgen voor een constante toevoer van frisse lucht en behouden tegelijkertijd de binnentemperatuur, wat resulteert in een gezonder binnenklimaat.
  3. Hybride Warmtepomp – All-Electric Ready: In lijn met onze focus op duurzaamheid hebben we een hybride warmtepomp geïnstalleerd. Deze warmtepomp werkt in eerste instantie samen met de bestaande verwarmingssystemen, maar is eenvoudig om te schakelen naar een volledig elektrische (all-electric) oplossing wanneer dat in de toekomst nodig is.

De Voordelen

Dit project in Rotterdam Hillegersberg heeft de volgende voordelen opgeleverd:

  • Energie-efficiëntie: Dankzij de uitgevoerde maatregelen is de woning aanzienlijk energiezuiniger geworden, met lagere energiekosten als gevolg.
  • Duurzaamheid: De hybride warmtepomp en andere duurzaamheidsoplossingen verminderen de CO2-uitstoot van de woning, wat bijdraagt aan een groenere toekomst.
  • Comfort: De isolatie en ventilatiesystemen hebben het wooncomfort aanzienlijk verbeterd.
  • Toekomstbestendigheid: Door de woning all-electric ready te maken, is deze nu klaar voor toekomstige ontwikkelingen op het gebied van duurzame energie.

Neem Contact Op!

Bij The Green Experience zijn we toegewijd aan het transformeren van huizen zoals deze in Rotterdam Hillegersberg in duurzame en efficiënte leefomgevingen. Als je meer wilt weten over dit project of als je geïnteresseerd bent in het verduurzamen van jouw eigen woning, neem dan gerust contact met ons op. We staan klaar om je te helpen jouw duurzaamheidsdoelen te bereiken.

Neem Contact Op voor Jouw oplossing.

Bent u klaar om uw duurzame energievoorziening naar een hoger niveau te tillen?